Ana Sayfa » Basın Açıklamaları, Etkinlikler, Güncel, Haberler » Yüzleşme Derneği’nde yeni dönem: Yüzleşmeden demokrasi inşa edilemez

Yüzleşme Derneği’nde yeni dönem: Yüzleşmeden demokrasi inşa edilemez

Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneği (Yüzleşme Derneği) 4. Olağan Genel Kurulu 14 Aralık 2014 Pazar günü derneğin merkez ofisinde yapıldı.

Genel Kurul vesilesiyle bir araya gelen dernek üyeleri ülkenin yüzleşme ve demokratikleşme sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Yapılan değerlendirmelerde öne çıkan görüş, sağlıklı, işleyen bir demokrasi için “yüzleşme” ihtiyaç ve sorumluluğunun azalmadığı, aksine daha da önem kazandığı oldu. Bu görüşten hareketle bağımsız bir STK olarak Yüzleşme Derneği çalışmalarının önemine işaret edildi.

Demokratikleşme sorunlarımızın temel konularında barış, adalet ve köklü demokratik reformlara duyulan ihtiyacın Yüzleşme Derneği etkinliklerinin temel vurgusu olması gerektiği belirtilirken, AKP iktidarının bir süredir esas aldığı keyfi ve otoriter yönetim anlayış ve pratiğinin demokratik geleceğimiz üzerinde koyu bir gölge haline geldiği ifade edildi.

Yeni dönem çalışmaları üzerine düşünce ve önerilerin dile getirildiği toplantıda derneğin yeni döneminde daha aktif olması için herkesin daha duyarlı olması ve üye bileşiminin genişletilmesi gerektiği de vurgulandı.

Yüzleşme Derneği’nin yeni dönemde çalışmaları koordine edecek yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu

Cafer Solgun (Başkan. Gazeteci, araştırmacı-yazar), Rana Şenol Mert (Başkan Yardımcısı. Serbest gazeteci), Suat Koroğlu (Gn. Sekreter. Finansman uzmanı), Nevzat Yeşilbağdan (Sayman. Tekstilci), Gamze Çakar (Üye. İnsan Kaynakları uzmanı).

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Abdurrahman Aytekin (Grafiker.), Mehmet Soylu (Sanatçı), Güldestan Yüce (Sanatçı), Derya Bayram (Gazeteci), Dalya Oskay (Medya danışmanı)

Denetleme Kurulu

Ali Bahadır (Mali Müşavir), Mehmet Göcekli (Gazeteci), Abidin Kaplan (Elektronik Mühendisi).

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri

Güler B. Solgun (Finans uzmanı), Şehmus Ay (Editör), Tuncer Doğan (Öğrenci).

Solgun: Daha fazla çalışacağız…

Yeniden Yüzleşme Derneği Başkanı seçilen Cafer Solgun, toplantıda dile getirilen görüşlerin yeni dönem çalışmalarında kendileri için yol gösterici olacağını belirterek, Yüzleşme Derneği’nin bugüne değin olduğu gibi yeni dönemde de tarihe not düşen anlamlı çalışmalar yürütmeyi hedefleyeceğini

ve demokratikleşme çabalarının aktif bir tarafı olmayı amaçlayacağını vurguladı. Solgun, “Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçiyor olması karamsar olmamıza değil, daha fazla çalışmamıza ve geleceğimize sahip çıkmamıza gerekçe olmalıdır” dediği konuşmasında Yüzleşme Derneği üye ve dostlarının

bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalara sahiplik etmeleri gerektiğini söyleyerek herkese başarılar diledi…