Ana Sayfa » Duyurular, Etkinlikler, Güncel, Haberler » Dünya Ana Dil Günü İçin: İki Dil Bir Film Bir Kitap…

Dünya Ana Dil Günü İçin: İki Dil Bir Film Bir Kitap…

Yüzleşme Derneği’nin 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü için düzenlediği “İki Dil Bir Film Bir Kitap” başlıklı etkinlik başarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte bir açılış konuşması yapan Yüzleşme Derneği Başkanı gazeteci-yazar Cafer Solgun, 21 Şubat’ın nasıl BM tarafından “ana dil günü” kabul edildiğini anlattı. Solgun, her dilin insanlığın ortak uygarlık hazinesinin bir değeri olduğunu vurguladıktan sonra, “ana dilinde konuşmak, yazmak, eğitim-öğretim görmek, siyaset yapmak temel bir insanlık hakkıdır ve herhangi bir pazarlığın konusu yapılamaz” dedi.

Etkinlikte Rita Ender’in yapımcılarından olduğu “Las Ul Timas Palavras” belgesel filmi gösterildi. İspanyol Yahudi dilinin hikayesinin anlatıldığı film, izleyeneler tarafından beğenildi, etkileyici bulundu.

Ardından “Anlıyorum Ama Konuşamıyorum” kitabının yazarı Alev Karaduman, kitabından pasajlar okudu, çalışmasını hangi şartlarda yürüttüğünü anlattı.

Etkinliğin moderasyonunu araştırmacı-antropolog Işıl Demirel yaptı.

Etkinlik, Ender ve Karaduman’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Final6Salon7Salon11Panelistler5Panelistler2Panelistler1

Kategori . Şub 21 2016. Kategori Duyurular, Etkinlikler, Güncel, Haberler. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Ekim 2018
    « Eyl