Ana Sayfa » Güncel, Yüzleşme » Aydınlara yönelik operasyon: Zarakolu ve Ersanlı tutuklandı….

Aydınlara yönelik operasyon: Zarakolu ve Ersanlı tutuklandı….

[Sesonline] “KCK” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 50 kişiden, 14 saat iki hâkim tarafından sorgulanan 24’ünün işlemleri tamamlandı. Prof. Dr.Büşra Ersanlı, BDP İstanbul eski il başkanı Mustafa Avcı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 24 kişiden 23’ü tutuklandı. Bir kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklanması istemiyle sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde sorgusu yapılarak savunması alınan Ersanlı, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirterek, ”Benim silahlı terör örgütüyle hiçbir ilgim olamaz. Hatta şüphesini dahi kabul edemem” dedi. Ersanlı gibi Ragıp Zarakolu da tutuklandı. 12 Mart darbesinin işkence tezgâhlarından geçen, 12 Eylül darbesinde yeniden tutuklanan ve hayatını insan hakları mücadelesine adamış olan Zarakolu’nun suçu da BDP Siyaset Akademisi’nde ders vermek!

Halen BDP Parti Meclisinde üye olarak görev yaptığını ve ayrıca partinin Anayasa Komisyonu üyesi olduğunu anlatanErsanlı, ”Marmara Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bölümünde öğretim üyesiyim. KCK isimli yapılanmayla bir ilgim yoktur. Savcılıkta bana sorulan notların bir kısmı, hatırladığım kadarıyla öğretim üyesi olmam nedeniyle akademik araştırmalara dair tutmuş olduğum notlardır. Diğer kısmı ise parti içi görevim nedeniyle toplantılarda veya katılmış olduğum panellerde tarafıma yöneltilen sorular nedeniyle almış olduğum notlardır” diye konuştu.

Söz konusu notların, iddia olunan “terör örgütüyle” bir ilgisi olmadığını, siyaset akademisine bir meslektaşıyla birlikte Kadın Adayları Destekleme Derneği için hazırladığı kitabı ders olarak anlatmak için birkaç kez gittiğini, doktora semineri ve parti içindeki görevi nedeniyle Anayasa Komisyonu için yaptığı çalışmaları aksatmak istemediğini kaydeden Ersanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep etti.

Ragıp Zarakolu da 1998 ve 2008 yıllarında Dünya Yayıncılar Birliği, 1995 ve 2007 yıllarında Türkiye Yayıncılar Birliği, 2003’te Norveç Kültür Bakanlığı ve 2010’da da Ermenistan Ulusal Kütüphane ödülünü aldığını belirterek, ”Bu şekilde kimliği olan birinin silahlı terör örgütüne üye olarak suçlanmasının mantığını anlayamıyorum. Bu suçlamanın da başka bir terör olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Belirtilen tarihlerde değişik vesilelerle siyaset akademisinin davetlerine katıldığını ve akademide ders verdiği için tutuklanan oğlunun ders verdiği kuruma gitmekten onur duyduğunu ifade eden Zarakolu, ”Yasal bir partinin yasal bir kuruluşunun birtakım davetlerine katıldığım için veya diğer vatandaşlar buradaki etkinliklere katıldıkları için hakkımızda ‘terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla bu soruşturmanın başlamasıyla, adeta bize tuzak kurulduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

”Mahkemenizin beni kitaplarımdan ayırmayacağını ümit ediyorum” diyen Zarakolu, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, serbest bırakılmayı talep etti.

» Bağımsız Sesonline. Net

Kategori . Kas 7 2011. Kategori Güncel, Yüzleşme. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilirsiniz. Geri izlemeye kapalı